Southern Cruisers Riding Club

Wallachia chapter

Ride & Free

SCRC - Wallachia chapter
Vyjížďka za Kapucíny, 27.10.2013, Brno

Mlaďoši prý měli nějakou pařbu na chalúpce u Víťi, tož staří psi si vyjeli za kulturou. Tom původně plánoval, že se taky přidá ale nějak to nestíhal :o))).
Možná jsme si nevybrali ten nejlepší směr. Zatímco na Severní Moravě bylo celý den celkem hezky, my vyrazili na jih do zimy a mlhy. Když jsme s Evičkou vyjížděli z Rožnova, bylo k osmnácti stupňům ale na jihu bylo tak kolem jedenácti. Co už, že ?! Ne vždy se sluncem zadaří ale hlavně, že nepršelo ! Cestou jsme se zastavili na Rohlence, ke které jsme přijeli z vedlejší okresky. Nejdříve jsme zkusili místní "vývařovnu". Po požadavku 10 kaček za wecko jsme ale se smíchem dali hajzlbábě sbohem, šli si uvolnit zdarma do Mekáče, já si dal u malého fastfoodu sejra s oschlou scvrklou bulkou a Mrazík s Renčou a Evčou si dali Kentucké křidýlka. Tož nekup to za ty prachy .... v Senetářově by za to bylo vepřo, dvojité knedlo a zelo :o)))
Po chvilce motání po Brně se nám podařilo najít malé parkoviště u nádraží, kde to bylo o víkendu zadara. Sice trochu divoký parking ale nic se nám neztratilo a k hrobce to mělo být kousek. Mrazík přepnul navigaci do pěšího módu a vyrazili jsme pěškobusem. Asi jsme šli trochu pomalu, protože nám navigace ukazovala odbočky až se zpožděním. Nakonec nám poradili v místní kavárně i když jsme nakonec stejně šli jinou cestou po zajímavějších hradbách. Zabloudili jsme i do brněnské Staré radnice a přes Zelený trh jsme nakonec dorazili k cíli cesty. Ta malá "zajížďka" nám ale nevadila, protože v historickém centru Brna je pořád co k vidění.
Hrobka je velice zajímavá. Nad rakvemi s vysušenými Kapucíny s jejich podporovateli si člověk uvědomí, jak je život pomíjivý ... a proto si užívejme a jezděme za zážitky dokud nám to ještě chodí a jezdí ... dokud udržíme rovnováhu a moč :o))) Cestou z hrobky nám ještě Renča zahrála na piáno u nedaleké kavárničky a mohli jsme se vydat domů.
Mrazík nás cestou zpět zavedl na kafíčko na Starou Poštu u Rousínova. Je to velice hezká hospůdka s maštalemi a pomníkem padlým koním. Příjemná zastávka, navíc konečně zalitá sluníčkem, byť trochu "zubatým". Do Hranic jsme dorazli už za tmy. Ten posun času je na prd. Přijali jsme pozvání do Mrazíkova balkónového grilovacího doupěte a úspěšně jsme si dali křidýlka a hermoš, abychom se s Evičkou dočkali deště :o))) Naštěstí nepršelo nějak moc a Evča pelášila na svém Sportstru jako za sucha :o)
(Bob)